Прем’єр-міністр Шмигаль зустрівся з новопризначеним Керівником Місії USAID в Україні та Білорусі

24 Серпня 2020, 20:55

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Посольства США в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомляють на Урядовому порталі. 

Зокрема, у зустрічі взяли участь: тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, Директор Місії USAID Джеймс Хоуп, заступник Директора Місії USAID Сьюзан Кутор та секретар Посольства США в Україні Кім Кім І.

Глава Уряду розповів про послідовне продовження реформи децентралізації, зазначивши, що це одна з найбільш успішних та підтримуваних суспільством реформ. Денис Шмигаль висловив сподівання, що проекти «Пульс» та «DOBRE», які знаходяться на стадії завершення, продовжать свою роботу і після проведення місцевих виборів для посилення та закріплення реформи у новоутворених громадах.

«Наступний етап – ми будемо потребувати, щоб новоутворені громади та райони якнайшвидше вчилися, як ефективно жити в нових умовах, зокрема, як реформувати обласні державні адміністрації. Тому ми будемо вдячні за подальшу підтримку цих реформ», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Зі свого боку новопризначений Директор Місії USAID Джеймс Хоуп повідомив, що підтримує продовження програм щодо реформи децентралізації. За його словами, в цьому році в Україні реалізовуються десятки різних програм та проектів, які стосуються сфери енергетики, економіки, охорони здоров’я та інших важливих напрямків.