Працівники дитячих оздоровчих таборів на Херсонщині пройшли тестування на COVID-19

03 Серпня 2020, 14:34

На Фото Віктор Короленко. Фото ХОДА

Сьогодні на селекторній нараді директор Департаменту здоров’я Віктор Короленко повідомив, що наразі у Херсонській області на COVID-19 вже обстежено 208 працівників дитячих оздоровчих таборів.

Про це повідомляють у ХОДА. 

За його словами, в Скадовському районі обстежено працівників семи дитячих оздоровчих таборів – 114 осіб. Також обстеження проводилося й в Генічеському районі. Там на COVID-19 перевірили працівників трьох таборів – 94 особи.
.
Крім цього, очільник Департаменту охорони здоров’я додав, що проводиться й обстеження працівників пансіонатів, готелів та баз відпочинку, які працюють в Голопристанському, Скадовському, Генічеському та Каланчацькому районах. Так, тільки за останній тиждень на COVID-19 протестовано 208 осіб, за весь час – 917. Жодного випадку захворювання на коронавірус не виявлено.
На минулому тижні під час селекторної наради в ХОДА було прийнято рішення дозволити роботу дитячих таборів після першого серпня.
Це стало можливо завдяки   постанові  Кабміну від 22 липня цього року №641, що передбачала  передбачено  в регіонах або їх окремих адміністративно-територіальних одиницях «зеленого», «жовтого», «помаранчевого» або «червоного» рівня залежно від епідемічної ситуації.
Станом на 29 липня Херсонська область мала 224 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19, що дозволяє їх знаходитись у так званій “зеленій зоні”.