На сайті ХОДА можна буде перевіряти рівень безпеки дорожнього руху

16 Серпня 2020, 14:30

Спільно з сервісом “Штрафи UA” розпочата реалізація соціального проєкту, спрямованого на зниження аварійної небезпеки на дорогах. На офіційному сайті Херсонської ОДА можна буде отримати інформацію, яка дозволятиме оцінити рівень безпеки дорожнього руху в режимі реального часу.

Про це повідомляє ХОДА.

“Найближчим часом з’явиться розділ “Безпека дорожнього руху”, де буде встановлений віджет, який формуватиме статистичні дані щодо кількості та видів порушень ПДР, середньої швидкості в області, витрати пального, кількості різких прискорень та гальмувань автомобілів з місця та ін.

Збір інформації для віджета буде здійснюватися за допомогою сервісу “Безпечне водіння”, який є частиною додатку “Штрафи UA” – платіжно-інформаційної системи для водіїв України, який працює з 2016 року.

Саме додаток був розроблений в рамках державно-приватного партнерства, за участю Міністерства інфраструктури України, для розв’язання проблеми безпечного водіння на українських дорогах. Система оцінює манеру керування конкретного водія і мотивує його до покращення навичок.

За відповідальну поведінку на дорозі водій може отримати до 18% кешбеку від суми страхування”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, в Херсонській області буде встановлено додатково 71 камера наружного спостереження.

Завдяки використанню системи відеоспостереження з початку запровадження були розкриті: 4 умисних вбивства, 15 угонів транспортних засобів, 35 грабежів та розбійних нападів та 60 крадіжок загальною сумою збитків більш ніж 6 мільйонів гривень. Також поліцією було встановлено 170 автомобілів, що використовувались при вчиненні злочинів.