На КПВВ “Каланчак” намагались підкупити прикордонників

13 Серпня 2020, 18:12

12 серпня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» в пішому порядку прибув громадянин України, що намагався за допомогою підкупу співробітників ДПСУ потрапити на тимчасово окуповану територію АР Крим. 

Про це повідомляють у прес-службі Херсонського прикордонного загону.

За безперешкодний пропуск,  в обхід розпорядження Кабінету Міністрів України № 979-р «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію АРК і м. Севастополя та виїзду з неї»,  громадянин запропонував прикордоннику кошти у розмірі 100 доларів США.

Військовослужбовець від неправомірної винагороди відмовився та повідомив співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

На жаль, випадки спроби підкупу співробітників ДПСУ не є поодинокими. Так, 13 червня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибула громадянка Російської Федерації, яка мала намір потрапити на територію тимчасово окупованого Криму.

За сприяння у безперешкодному перетині адмінмежі росіянка запропонувала прикордонникам 100 доларів США.

Нагадаємо, що за ініціативи Представництва Президента України в АРК, до рішення Уряду щодо тимчасового припинення функціонування КПВВ на адмінмежі з АРК було внесено зміни, що дозволять спростити процедуру перетину КПВВ для абітурієнтів та студентів.