На Херсонщині відбувається квест-фестиваль для “сонячних” дітей

01 Серпня 2020, 13:36

На фото сімя Михайлових-Васильєвих з м. Херсону

Понад 20 сімей з Херсона, Миколаєва, Вінниці, Одеси, Кривого Рогу, Києва та Харкова протягом трьох днів з 31 липня по 2 серпня змагатимуться за перемогу у Всеукраїнському сімейному квест-фестивалі «Щасливі разом!»

Про це повідомляють на своїй сторінці у Фейсбук організатори фестивалю. 

https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/videos/1703981053087751/

Захід організовано обласною громадською організацією «Сонячні діти» та вже втретє збирає на Херсонщині родини, у яких виховуються діти з синдромом Дауна. Цьогоріч громадська організація брала участь у конкурсі проєктів інститутів громадянського суспільства, який проводить облдержадміністрація, і вже вдруге отримала фінансову підтримку для проведення фестивалю.

 

«За три дні батьки встигають познайомитися між собою, а діти – знайти друзів. У них є багато часу для себе та для спілкування. Адже кожна сім’я унікальна та талановита по-своєму. Для «сонячних» дітей така взаємодія дуже важлива. Ми вдячні за підтримку усім, хто допоміг організувати квест-фестиваль та подарувати дітям свято», – розповіла ГО «Сонячні діти» Ірина Ханікова.

на фото родина Маракуліних-Саханевич зі Скадовську

“Наша сім’я з великим задоволенням знову візьме участь в чудовому фестивалі “Щасливі разом”. Для нас це честь бути сподвижниками великої справи. Це можливість ще раз заявити про те, що народження особливої дитини – це не вирок, а велике щастя. А наше щастя звуть Аліса. Їй 7 років. Це дитина, з якою не треба говорити суворо ,бо вона розуміє і старається виконати прохання відразу”, – розповідають у родині Маракуліних-Саханевич зі Скадовську. 

Учасники фестивалю змагатимуться у спортивному, творчому та кулінарному конкурсах. Переможців чекає Гран-прі, інші поїдуть додому з різноманітними подарунками.