На Херсонщині відбулось тренування ракетних комплексів «Смерч» та «Точка-У» (відео)

14 Серпня 2020, 12:55

Українські «Смерчі» та «Точка-У» тренувались на Херсонщині, на одному з військових полігонів, що біля окупованого Криму.

Про це повідомляє АрміяInform.

Польові тренування пройшли в умовах, максимально наближених до бойових. В лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність до ураження цілей. 

” В угрупуванні військ, які боронять південь України, згідно плану, щодня тривають заходи бойової підготовки. Тому, саме завдяки гарним вмінням та навичкам наші воїни демонструють добрий вишкіл та високу професійну майстерність,” – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв,  Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України.

За словами Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України, батареї і розрахунки швидко здійснили марш, зайняли вогневі позиції, розгорнулись і відпрацьовували точне наведення на цілі. Вже на завершення вони оперативно і швидко відійшли з позицій та вирушили до районів зосередження.

 

БМ-30 «Смерч» (Індекс ГРАУ 9К58) — реактивна система залпового вогню калібру 300 мм, розроблена в СРСР. Роботи над створенням системи розпочались в кінці 1970-х років, перші випробування відбулись у 1983 році, а у 1987 році система була прийнята на озброєння Радянської Армії.

За даними Вікіпедії станом на 2008 рік на озброєні  української армії  перебувало 99 систем “Смерч”.

 

Тактичний ракетний комплекс 9К79 «Точка» (індекс ГРАУ — 9K79, за класифікацією НАТО SS-21 «Scarab A» (Скарабей), за договором РСМД — ОТР-21)  — радянський тактичний (дивізійний) ракетний комплекс розробки Коломенського КБ машинобудування.

Його розробка була розпочата за Постановою Ради міністрів від 4 березня 1968 року. Офіційно прийнятий на озброєння Радянської Армії у 1975 році, хоча серійне виробництво ракет почалося в 1973 році.

Модернізований ракетний комплекс отримав найменування 9К79-1 «Точка-У» (позначення НАТО — Scarab B) і почав надходити у війська в 1989 році.