На Херсонщині правоохоронці затримали осіб, що виростили марихуани на 20 мільйонів гривень

14 Серпня 2020, 14:18

На Херсонщині поліцейські затримали двох чоловіків, які вирощували марихуану в тепличних умовах з використанням усіх необхідних технологій. Отриманий «врожай» планували збувати на території області. За цінами «чорного ринку» вартість вилученої марихуани становить майже 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

Працівники Управління карного розшуку поліції Херсонської області затримали двох наркоділків, один з яких є 41-річним жителем Російської Федерації. Зловмисники виростили наркоплантацію в Олешківському районі. Для своєї злочинної діяльності чоловіки використовували 3 теплиці довжиною близько 30 метрів, в кожній з яких вирощували по 500 кущів конопель. Насадження приховували серед овочевих культур.

 

Як розповів начальник Управління карного розшуку Денис Карімов, чоловіки вирощували наркорослини в тепличних умовах з використанням крапельного зрошення та спеціальних добрив. За кожним кущем наркоділки ретельно доглядали. Територія домоволодіння була обладнана вентиляторами для сушіння марихуани. Під час обшуків у підозрюваних вилучили 1500 кущів конопель та близько 40 кг готової до збуту марихуани, гвинтівку, пістолет, револьвер і все обладнання для вирощування наркорослин.

На прикнці липня на Херсонщини було виявленно ще дві плантації конопель. 

Так, під час патрулювання місцевості в кількох кілометрах від населеного пункту Чаплинка, прикордонники Херсонського загону виявили поле, засаджене коноплею. Кущі канабісу росли серед соняшників та були добре замасковані.

Також

За повідомленнями Нацполіції, ще одну плантацію конопель було виявлено дільничими в Білозерському районі. 

Власником ділянки виявився 57-річний місцевий мешканець.

«Наркоаграрій» вирощував коноплі на городі та у теплиці (елітний сорт). Чоловік облаштував систему поливу, здійснював підживлення рослин за допомогою добрив. 

За вирощювання та збут наркотичної речовини херсонським плантаторам може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.