На Херсонщині поліціанти попередили незаконний вилов водних ресурсів

16 Серпня 2020, 12:32

14 серпня, спільний патруль з числа працівників відділення поліції в порту «Херсон» та їх колег з Донецької області провели відпрацювання акваторії оз. Сиваш. Під час рейду неподалік від с. Щасливцеве Генічеського району поліцейські виявили у воді 14 браконьєрських сіток загальною довжиною близько однієї тисячі метрів.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

Живі водні біоресурси (риба видів лобань, камбала та піленгас) були повернуті неушкодженими в природнє середовище, а незаконні знаряддя лову вилучені. Попереджена шкода оцінюється в суму 32 тисячі гривень. 

Як зазначає начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, з початку тижня в акваторії оз. Сиваш працівники підрозділу загалом виявили 87 браконьєрських сіток загальною довжиною понад 4,5 кілометри. Уся риба, яка в них знаходилася, була повернута назад у воду.

Шкода, яку б власники незаконних знарядь лову могли завдати державі, оцінюється в суму понад 237 тисяч гривень.

 

Діяльність  браконєрів на Херсонщині в літній період є массовою та приносить державі величезниз збитків.

Так, 7 липня  на території Національного природнього парку «Білобережжя Святослава» поліцейські помітили двох громадян, які здійснювали браконьєрський  вилов водних живих біоресурсів за допомогою креветочних ятерів. Зловмисники завдали шкоду природньому середовищу на суму понад 47 тисяч гривень.

Також рініше під час патрулювання, на узбережжі Джарилгацької затоки Чорного моря, неподалік від Лазурного, за допомогою тепловізора прикордонники виявили місцевого жителя, який забороненими знаряддями лову здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів.