Кількість вакцин на Херсонщині є достатньою – Короленко

04 Серпня 2020, 11:08

Херсонщина забезпечена необхідною кількістю вакцин.  З початку цього року до області надійшло вакцини на загальну суму близько 11,2 млн грн.

Про це під час  селекторної наради в онлайн-режимі розповів директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко, повідомляють у ХОДА.

“Херсонщина отримала вакцини проти кору, краснухи та епідемічного паротиту. Також надійшли препарати для профілактики дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та сказу. Станом на 1 липня в резерві на обласному вакцинному складі КНП “Херсонська обласна база спеціального медичного постачання” знаходиться вакцини на загальну суму понад 7,1 млн грн”, – зазначив Віктор Короленко.

Також він додав, що на Херсонщині загальна чисельність населення, яке має зробити щеплення згідно з затвердженим календарним планом, – 129,4 тис. осіб, з них 107,7 тис. осіб вже зробили щеплення, що складає 83,3% від запланованої кількості.
Крім цього, за словами директора Департаменту здоров’я, Херсонщина має один з кращих показників вакцинації дітей у 6 років проти кору, краснухи та епідемічного паротиту – 66,6%, при показнику по Україні 41,8%.
На сайті Департаменту здоров’я ХОДА зазначають, що вакцинація не робиться дитині, в якої є високий ризик розвитку ускладнень, чи при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується.
Незважаючи на те, що в кожній країні перелік протипоказань до вакцинації може дещо відрізнятись, у більшості країн Європи, в США, Канаді та інших країнах світу перелік протипоказань схожий на протипоказання до вакцинації, визначені Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).
Докладніше щодо протипоказань до вакцинації Ви можете дізнатись за посиланням.