Херсонський аеропорт прийняв перший відновлений рейс зі Стамбула

02 Серпня 2020, 10:41

Фото ХОДА

В Херсонському аеропорту приземлився літак, що після послаблення карантинних обмежень, вперше привіз до нашої області пасажирів з Туреччини. Відтепер скористатися послугами авіаперевізника за вказаним маршрутом жителі та гості Херсонщини зможуть двічі на тиждень: щочетверга та щонеділі.

Про це повідомляють у ХОДА.

«Ми сподіваємося, що незабаром відновляться рейси до Бургаса і Катовіце, у перспективі – відкриються нові до Відня і Мінська. Сьогодні у нас в області стабільна ситуація з рівнем захворюваності на COVID-19, завдяки чому Херсонщина потрапила в «зелену» зону. Отже, це унікальний шанс для розвитку туризму у нашому регіоні. Ми максимально працюємо над тим, щоб кожен, хто приїжджає на Херсонщину, і хто тут проживає, почувалися у безпеці», – зазначив перший заступник голови ХОДА  Дмитро Бутрій.

Фото ХОДА

Авіакомпанія для здійснення рейсу Стамбул-Херсон-Стамбул нині використовуватиме літак Airbus A320, який зможе одночасно перевозити близько 130 пасажирів.

Згідно з інформацією сервісу Aviasales  ціна на квиток з Херсона до Стамбула, наприклад на 6 серпня, стартує з позначки 2575 гривень.Триває політ  до столиці Туреччини приблизно півтори години.

Регулярні авіарейси за маршрутом Стамбул – Херсон – Стамбул турецька авіакомпанія «Turkish Airlines» відкрила 15 жовтня 2014 року, але через обмеження, пов’язані з поширенням COVID-19 з березня 2020 змушена була припинити польоти. Авіарейс Стамбул – Херсон – Стамбул протягом усього часу свого функціонування був одним з найбільш завантажених рейсів компанії в Європі.