Херсонщина отримала на один мільйон гривень менше туристичного збору, ніж торік

12 Серпня 2020, 12:44

Фото IPC-Херсон

За інформацією спеціалістів управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, станом на 01.08.2020, надходження туристичного збору від юридичних та фізичних осіб складають 1,2 млн гривень.

В умовах проведення адаптивного карантину, недобір до показника минулого року складає 1,1 млн гривень туристичного збору по області.

Про це повідомляють у  Головному  управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Лідерами «туристичних перегонів» залишаються місцеві громади  Щасливцевської та Новофедорівської селищних рад, які зібрали 286 тис. гривень та 239 тис. гривень туристичного збору відповідно. Доходи громад зменшилися на 207 тис. гривень та 464 тис. гривень відносно  минулорічних показників. Рекордсменом по динаміці надходжень туристичного збору стала Нова Каховка. Відрахування податкових агентів зросли вдвічі та склали 92 тис. гривень.

Розмір туристичного збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення визначається як відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

  • для внутрішнього туризму ставка визначається в межах до 0,5 відсотків (на 2020 рік в абсолютному значенні становить – не більше 23,61 гривні);
  • для в’їзного туризму – до 5 відсотків (на 2020 рік в абсолютному значенні становить – не більше236,15 гривні).

Нагадаємо, що Голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв поділився з журналістами планами щодо туристичного сезону цього року. Голова ХОДА розраховує на збільшення кількості відпочивальників, не зважаючи на пандемію COVID-19 та фінансову кризу, викликану коронавірусом.

На думку Гусєва, в цьому році Херсонщину може відвідати до п’яти мільйонів туристів.