Громадська рада при міському голові розробляє нову Стратегію розвитку Херсона

19 Серпня 2020, 12:19

Громадська рада при Херсонському міському голові зробила перший крок до розробки нової Стратегії розвитку міста. Були створені робочі групи за тематичними напрямками, які визначили головні проблеми розвитку Херсона і зараз розробляються пропозиції щодо їх вирішення. Громадська рада неодноразово зазначала, що відсутність Стратегії є однєю з найбільших пробем міста.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Голова Громадьскої ради при Херсонському міському Голові Олександр Мошнягул.
“Попередня Стартегія була прийнята аж у 2009 році. На сайті міста розміщено її текст, і навть біглий огляд дає привід стверджувати – більшість завдань Стратегії так і не були виконані, а сама вона давно втратила актуальність, адже життя країни та міста за 10 років докорінно змінилось.
Міська влада та депутатський корпус за 5 років обходили вирішення зазначеної проблеми, і тому за справу взялась громадська рада.
Під час засідань робочих груп за темами: “Ефективне управління містом”, “Бюджет та економічний розвиток”, “Соціальний розвиток”, “Розвиток освіти”, “Охорона здоров’я”, “Розвиток культури та спорту”, “Розвиток транспорту та інфраструктури”, “Розвиток ЖКГ та благоустрою”, “Вирішення екологічних проблем” було визначено 120 проблем міського життя.
Важливо зазначити, що до роботи груп активно долучились громадські експерти, які не входять до складу ради.
Наразі в цих же групах відбувається опрацювання механізмів вирішення проблем. Роботу над опрацюваннями ми плануємо завершити наступного тижня, а в перших числах вересня затвердити свої рекомендації на засіданні як офіційний документ громадської ради.
Ми прекрасно розуміємо, що нинішня влада і депутатський корпус вже нічого не зроблять для впровадження нової Стратегії, адже не робили цього в попередні 5 років. Тому ми готуємо ці напрацювання для нової влади, яка, сподіваємось, почне свою діяльність із Стратегічного планування розвитку міста”, – йдеться в повідомленні.
Приміщення для засідання робочих груп Громадської Ради при міському Голові активістам надав незалежний Медіа-майданчик  IPC-Херсон.