До сотні кращих університетів України увійшли два херсонські навчальні заклади

16 Серпня 2020, 15:06

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України 2020 року.

Про це повідомляє портал Освіта UA.

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

За результатами консолідованого рейтингу 2020 року, незмінним лідером рейтингу залишається Київський національний університет ім. Шевченко, який очолює таблицю рейтингу четвертий рік поспіль.

Друге і третє місця рейтингу в 2020 році поділили НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського »і Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Як і минулого року, четверте місце консолідованого рейтингу посів Львівський національний університет ім. І. Франка. На п’ятому місці – Харківський національний університет ім. Каразіна.

Серед херсонських навчальних закладів найвище місце в цьому році посів Херсонський державний Університет – 75. 

Херсонський національний технічний Університет на 91 місці в рейтингу, Морська академія – 182, Херсонський державний аграрний університет розділяє з Київським інститутом культури – 190-191 місця в рейтингу.