Для абітурієнтів з Криму розробили програму індивідуального супроводу до закладів вищої освіти

05 Серпня 2020, 12:03

Представництво Президента України в АР Крим відкриває можливість індивідуального супроводу вступників до закладів вищої освіти в період кампанії 2020 року.

Якщо у абітурієнта та/або супроводжуючої особи, які прямують для вступу в українських вишів з тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя, виникли проблеми з перетином КПВВ, або з’явилися додаткові питання щодо вступу до навчального закладу (перелік необхідних документів, незрозумілі вимоги приймальної комісії чи інші питання) – ви завжди можете звернутися до нас за індивідуальною косультацією:
  • ? за адресою для звернень громадян: м. Херсон, проспект Ушакова, 42;
  • ☎️ за телефоном безкоштовної “гарячої лінії”: 0 800 502 192;
  • ? за допомогою мережі Skype – обліковий запис: arkpredstavnictvo;
  • ? електронною адресою: zvernennia@ppu.gov.ua
Прийом документів до закладів вищої освіти за рахунок державного бюджету продовжено до жовтня 2020 року і відбувається у два етапи:
  • ✅ основний етап: до 20 серпня 2020 року
  • ✅ завершальний етап: до 23 жовтня 2020 року
Актуальну інформацію про процедуру вступу, а також перелік навчальних закладів ви можете знайти за посиланнями на сайті: vstup-prosto.com
Також в херсонських вишах продовжується робота програми “Крим-Україна”. Через освітні центри “Крим-Україна” до херсонських закладів вищої освіти,  вступили 234 абітурієнти.   У 2019-му році ця кількість складає 76. Це третина від загальної кількості студентів з Криму, що вступили до херсонських вищих навчальних закладів.
У 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. Із них 77 ЗВО підпорядковані  МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту.