Аграрна програма від USAID закликає українських виробників до співпраці

09 Серпня 2020, 12:03

Програма #USAID_АГРО запрошує українських виробників  стати партнерами  та учасниками  ініціатив з впровадження нових технологій та підвищення продуктивності і якості сільськогосподарської продукції.

Метою цієї ініціативи є аналіз практичних потреб мікро, малих і середніх агро- виробників та їх підтримка в удосконаленні процесів виробництва, запровадженні кращих практик, підвищенні прибутковості, впровадженні SMART технологій, покращенні безпечності та якості продукції.
Реєстрація доступна за посиланнями
??Для виробників плодоовочевої та ягідної продукції https://bit.ly/3f8mREI
??Для виробників м’ясо-молочної продукції https://bit.ly/3fjCJUZ
??Для виробників кондитерських виробів і окремих продуктів харчування https://bit.ly/2ZVnNWO
??Для виробників у секторі аквакультури https://bit.ly/2B6alab
?Термін подання заявок: до 15 серпня 2020 року.
31 липня сягнув свого успішного завершення попередній проект USAID «Підтримка розвитку сільського господарства та сільських територій» (ARDS).
Вартість цього проекту  складала 22 млн. дол. США, а головною метою стала була допомога у розробці етапного законодавства з питань земельної реформи. Він також підтримав становлення 79 об’єднаних територіальних громад, допомігши їм впровадити інноваційну методику картографування земельних ресурсів на основі ГІС.
USAID ARDS надавав допомогу у розбудові агросектору на основі адресних заходів спільного інвестування разом із визначеними українськими компаніями, що в підсумку забезпечило збільшення обсягів продажу с/г продукції та послуг на 89 млн. дол., та допомогло підприємствам отримати додаткові надходження від експорту на суму 22 млн. дол. Досягнуте завдяки підтримці USAID зростання обсягів переробки також допомогло поліпшити матеріальний стан близько 50 тис. малих і мікро- с/г виробників – передусім фермерських господарств, які отримали своє місце у ланцюжках виробництва фруктів, овочів, молочної та м’ясної продукції.
Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.