Уряд Японії надає 4,2 мільйони доларів для підтримки постраждалого населення на Сході України

06 Липня 2020, 11:28

Уряд Японії надає фінансування та  підтримку людей та громад на Сході України. Цього року Японія надасть 4.2 млн. дол. США  для  виконання п’яти проєктів на Сході, що виконуватимуться чотирма агентствами ООН в Україні та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Про це повідомляють у Представництві ООН в Україні.

“Зараз підтримка Японії в східно-східних регіонах включає розвиток місцевого малого та середьного бізнесу, оновлення пошкоджених будинків для внутрішньо переміщених осіб, надання медичного обладнання, підвищення економічної безпеки людей.

«Японія твердо стоїть на позиції підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України й постійно активно надає підтримку Україні з часів її незалежності. Поки перед Україною ще стоять виклики, дозвольте запевнити, що уряд та народ Японії й надалі продовжуватимуть допомагати народу України. Допомога Японії незалежній Україні впродовж останніх 29 років у різноманітних напрямках сягає 3,1 млрд. дол. США. Це також включає 1,87 мільярда доларів допомоги Східній Україні з 2014 року. Одним із пріоритетів допомоги Японії сьогодні є підвищення безпеки та добробуту місцевих жителів Донецької та Луганської областей ”.  – зазначив посол Японії в Україні пан Такаші Кураі.

Починаючи з 2014 року, ООН через свої агенції реалізовує ряд програм, що фінансуються Японією, включаючи реконструкцію понад 30 об’єктів соціально-економічної інфраструктури в Луганській та Донецькій областях, ремонт мостів, помпових станцій, закладів охорони здоров’я, реабілітаційних центрів та шкіл. Впродовж 2015-2020 рр. було створено майже 3000 робочих місць для постраждалого населення; 350 малих та середніх підприємств отримали підтримку через грантові програми; 6500 людей отримали бізнес-навички, що покращили їх працездатність”, – йдеться в повідомленні.

У 2020 році допомога урядом Японії на суму 4.23 млн дол США надається наступними організаціями:

– Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україні на суму 0.44 млн дол США

– Чотирма агенціями системи ООН в Україні, зокрема:

  • Програмою розвитку ООН (ПРООН) – на суму 0,91 мільйона доларів США
  • Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) – 0,27 мільйонів доларів США,
  • Міжнародною організацією з Міграції (МОМ) – 0,87 мільйонів доларів США,
  • Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) – 1,74 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, що з початку нападу Росії на Україну на території Донецької та Луганської областей загинуло більше 240 дітей, ще 56 пропали безвісти, отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.