Уряд Швеції та ПРООН оголосили конкурс на грантові проєкти для підтримки місцевих ініціатив

25 Липня 2020, 13:33

ПРООН запрошує громадські організації, бізнес-структури, органи місцевого самоврядування, об’єднані територіальні громади, районні державні адміністрації, структурні підрозділи обласної державної адміністрації взяти участь у конкурсі Місцевих ініціатив у рамках спільного проекту уряду Швеції та ПРООН «Місцевий соціально-економічний розвиток».

Про це повідомляють у ХОДА.

“Фінансування конкурсу буде забезпечено урядом Швеції (SIDA) та передбачає грантову підтримку окремих заходів місцевих ініціатив, які будуть спрямовані на зменшення негативних наслідків впливу пандемії коронавірусу в Херсонській області.
Відбір ініціатив буде проходити на конкурсній основі з урахуванням наступних критеріїв:
соціально-економічні потреби регіону;
інноваційні рішення в галузі соціально-економічного розвитку, освіти, зайнятості, охорони здоров’я;
залучення громад, які сприяють підтримці, розвитку або диверсифікації підприємницьких ініціатив під час і після пандемії COVID-19.
Обов’язкова участь у співфінансуванні місцевих ініціатив у розмірі не менше ніж 30% з місцевого або обласного бюджетів. Реалізація ініціатив повинна бути завершена до 01 листопада 2020 року”, – йдеться в повідомленні.
Для участі у конкурсі Місцевих ініціатив необхідно до 02 серпня 2020 року заповнити онлайн заявку за посиланням: https://cutt.ly/Ta47fKe.
ПРООН є глобальною установою Організації Об’єднаних Націй у галузі розвитку, яка підтримує стратегічні ініціативи з розбудови спроможності, спрямовані на сталий людський розвиток та зростання, користь від якого отримають усі. Шляхом налагодження партнерства з національними, регіональними та місцевими органами влади, громадянським суспільством та приватним сектором ПРООН надає підтримку Україні у її зусиллях із викорінення бідності, підвищення потенціалу населення, забезпечення рівного доступу до результатів розвитку, збереження навколишнього середовища та сприяння демократичному врядуванню.