Суд у Новій Каховці звільнив під особисте зобов’язання підозрюваного у причетності до резонансної пожежі

08 Липня 2020, 13:13

5 липня у Новій Каховці відбулось загорання однієї з квартир на 5-му поверсі та даху житлового будинку. Поліцейські встановили, що до загорання причетний 38-річний житель будинку, який в стані алкогольного сп’яніння вирішив покурити на дивані та заснув.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

“Сталось загоряння балкону квартири з подальшим розповсюдженням на дах багатоповерхівки. Поліцейські затримали чоловіка, за процесуального керівництва Новокаховської місцевої прокуратури повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» Кримінального кодексу України. За недбалість чоловікові може загрожувати до восьми років позбавлення волі”.  

На Фото підозрюваний у підпалі

Слідчими Новокаховського відділу поліції було направлено клопотання до суду про обрання чоловікові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя Новокаховського міського суду не підтримав клопотання та ухвалив рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання”,-йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, щоБлизько 15:00 5 липня в Новій Каховці сталася масштабна пожежа у п’ятиповерхівці по вул. Букіна, 20. Жителі міста написали в соцмережах, що спочатку пожежа сталася в одній з квартир, потім полум’я перекинулося на шиферний дах.

Фото Нова КаховкаСіті

У ДСНС повідомили, що  5 липня о 14:40 до Служби 101 м.Нової Каховки надуйшла інформація про пожежу даху 5-ти поверхового будинку по вул. Букіна. На місці події працюють 7 відділень пожежно-рятувальних підрозділів області та 25 чоловік особового складу. До 16:16 пожужу було локалізовано.