Рівень захворюваності на COVID-19 в Херсонській області один з найнижчих по Україні

28 Липня 2020, 12:35

Фото ХОДА

Відповідно до постанови Кабміну від 22 липня цього року №641  передбачено встановлення в регіонах або їх окремих адміністративно-територіальних одиницях «зеленого», «жовтого», «помаранчевого» або «червоного» рівня залежно від епідемічної ситуації. Відповідно, для кожної зони встановлено свої карантинні обмеження.

Завдяки тому, що на території області вдалося зберегти один з найнижчих показників захворюваності на COVID-19, Херсонщина відповідає найнижчому («зеленому») рівню епідемічної небезпеки.

За даними МОЗ, наша область посідає передостаннє місце в рейтингу кількості хворих на COVID-19. Менше випадків зареєстровано лише в Луганській області (121 випадок у порівнянні з 221 в Херсонській).  В сусідніх з Херсонською областях  ці показники куди вищі: Миколаївська – 562, Запорізька – 753, Одеська – 3031 випадок захворювання на коронавірус. 

Епідемічна ситуація дозволяє віднести Херсонщину до «зеленої» зони, повідомляють у ХОДА.

Зокрема, це стосується роботи дитячих оздоровчих таборів, дитсадків та розважальних закладів у нічний час.
«Табори та дитсадки працюватимуть з 1 серпня, але до того моменту, поки на Херсонщині будуть встановлені обмеження для «зелених» і «жовтих» зон. Якщо ми перейдемо в «помаранчеву», то їхню роботу доведеться припинити. З цього моменту також скорочується час роботи розважальних закладів з 24 до 7 години ранку. Все залежить від того, як мешканці області дотримуватимуться протиепідемічних заходів», – наголосив заступник голови облдержадміністрації та керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації Вадим Чабан.