Представники Комітету ВР з Оборони відвідали КПВВ на адмінмежі з Кримом

09 Липня 2020, 11:40

Фото ДПСУ

Представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки на чолі з Головою Комітету Олександром Завітневичем з робочим візитом прибули на Херсонщину та відвідали контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомляють у ДПСУ.

“У супроводі Голови Херсонської облдержадмінстрації Юрія Гусєва, начальника Херсонського прикордонного загону Юрія Чернова народні депутати ознайомились з порядком здійснення пропускних операцій через адмінмежу, інфраструктурою КПВВ та умовами несення служби військовослужбовцями”, – йдеться в повідомленні. 

Також  представники Комітету відвідали і підрозділи ЗСУ, розташовані неподалік від адмінмежі та побували на дамбі Північно-Кримського каналу, яка перекриває подачу води до анексованого півострову.

Візит Комітету відбувався в атмосфері цілковитої секретності. Представників ЗМІ до висвітлення події  залучено не було. Залишається не зрозумілим, що членам Комітету могли показати на КПВВ такого, що місцеві журналісти досі не бачили.

Нагадаємо, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою. З проханням про це Міністерство Освіти України звернулось з відкритим листом до Міністерства Оборони.