Нацполіція Херсонщини викрила браконьєрів на території Національного природного парку

07 Липня 2020, 17:34

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» спільно з колегами з Київської області відпрацювали акваторію Чорного моря та викрили браконьєрів. 

Про це повідомляють у Нацполіції. 

“На світанку 7 липня  на території Національного природнього парку «Білобережжя Святослава» поліцейські помітили двох громадян, які здійснювали браконьєрський вилов водних живих біоресурсів за допомогою креветочних ятерів. Зловмисники завдали шкоду природньому середовищу на суму понад 47 тисяч гривень.

Також під час подальшого рейду біля острову Довгий на території Чорноморського біосферного заповідника поліцейські побачили ще двох громадян, які здійснювали незаконний вилов креветки. У правопорушників вилучили 12 ятерів та човен з мотором. Сума збитків, завданих державі, становить понад 132 тисячі гривень.

Під час рейду поліцейські виявили ще 7 креветочних ятерів. Водні живі біоресурси з сіток були випущені в живому вигляді назад у воду. Тим самим, поліцейські попередили завдання збитків природному середовищу на суму 100 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

У чотирьох районах Криму одночасно з 4 години ранку ФСБ проводить обшуки. Наразі затримано 6 осіб. Це Еміль Зиядинов, Исмет Ібрагімов, Алім Суф’янов, Сейран Хайретдінов, Олександр Сизиков та  Вадим Бектемиров.