Нардеп Колихаєв влаштував у центрі Херсона “Парк Юрського періоду”

07 Липня 2020, 12:33

Штаб одного кандидатів на посаду міського голови Херсона несанкціоновано встановив поблизу готелю “Фрегат” фігури динозаврів. Своїми діями робітники, за ініціативи нардепа Ігоря Колихаєва, фактично знищили ансамбль пам’ятки архітектури модернізму.

Про це на своїй сторінці повідомляє архітектор Андрій Луцик. 

https://www.facebook.com/lutsikas/videos/2856915787923376

“Наразі активно йдуть роботи з благоустрою території навколо готелю “Фрегат”. Територія модернізму перетворюється на територію Юрського періоду. Маю сумніви, що на це є якесь погодження. Роботи проводить штаб Ігоря Колихаєва. В штабі мені сказали, що це все робиться тимчасово та потім це жахіття буде демонтовано. Я не знаю, як вони збираються ці об’єкти демонтувати, адже будівництво виглядає  довгостроковим”, – повідомив Андрій Луцик.

Користувачі соцмереж активно відреагували на таку ініціативу пана нардепа. 

Готельний комплекс “Фрегат” у Херсоні був частиною масштабного будівельного проекту, здійснюваного з кінця 1970-х років, котрий мав змінити вигляд міста, зокрема його прибережну частину, втім, так і незреалізованого до кінця.

Автором проекту готелю був Михайленко В’ячеслав Федорович. Попри те, що будівля готелю є досить типовою, окремі деталі декору та зовнішнього оформлення (наприклад, вітрила нагорі) надають конструкції модерністської оригінальності та неповторності, зробивши будівлю однією з візитівок міста.

Комплекс урочисто здали в експлуатацію в 1989 році.