На КПВВ “Чонгар” громадянин Молдови намагався підкупити українського прикордонника

21 Липня 2020, 10:45

Фото ДПСУ

Громадянин Молдови, що порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму, пропонував хабар українським прикордонникам. 

Про це повідомляють у ДПСУ.

“Сьогодні вночі, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» з території тимчасово окупованого Криму прибув громадянин Молдови. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що іноземець порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та незаконно потрапив до Криму з Російської Федерації. За безперешкодний пропуск через адмінмежу з ТОТ АР Крим молдованин запропонував прикордонникам кошти у розмірі 3500 рублів РФ“, – йдеться в повідомленні.

Військовослужбовці від неправомірної винагороди відмовились, повідомили співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та заборонили іноземцю в’їзд на територію України на 3 роки.

За даними Херсонського прикордонного загону, у порівнянні з минулим роком, пасажиропотік в пунктах пропуску та КПВВ  зменшився майже втричі, що зокрема пов’язано з карантинними обмеженнями, введеними як в Україні, так і в сусідніх державах.

Так, протягом першого півріччя минулого року військовослужбовці загону здійснили оформлення 1 мільйона 100 тисяч громадян та 167 тисячі транспортних засобів. За аналогічний період поточного року прикордонниками загону було оформлено 487 тисяч громадян та 65 тисяч транспортних засобів.