На Херсонщині з’явиться регіональна програма боротьби з тютюнопалінням

21 Липня 2020, 12:26

Фото ХОДА

Херсонщина стала однією з областей, де реалізовуватиметься пілотний проєкт «Посилення реалізації Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну в Україні». Для цього було підписано меморандум між ДУ “Центр громадського здоров’я МОЗ України”, Херсонською ОДА та обласним центром громадського здоров’я.

Про це повідомляють у ХОДА.

“Головний лікар Херсонського обласного центру громадського здоров’я Юрій Ромаскевич розповів, що цей меморандум передбачає створення робочої групи, яка займатиметься розробкою регіональної стратегії контролю над тютюнопалінням.
“Наше завдання сьогодні – зробити тютюнопаління менш доступним для людей, які ще не мають цієї згубної звички. Ми стикаємося з такою проблемою, як інтенсивна рекламна кампанія від тютюнових корпорацій. Тож сьогодні ми маємо напрацювати механізм, який дозволить уберегти молоде покоління від паління”, – зазначив Юрій Ромаскевич.
“Зараз ми боремося з пандемією коронавірусу, але у світі вже багато років існує інша небезпечна пандемія – паління. Я вважаю, що боротьба з тютюнопалінням – це, в першу чергу, комплексна робота, яка покликана показати суспільству, що палити – не модно та ще й небезпечно. Ці два дні, які триватиме семінар, дозволять нам набратися досвіду та детальніше розібратися у цій проблемі”, – наголосив заступник голови ХОДА Вадим Чабан“, – йдеться в повідомленні.

На фото Вадим Чабан

Для боротьби з масовою пропагандою паління серед молоді з 21 по 22 липня у Херсоні проводять навчальний семінар “Контроль над тютюном в Україні: досягнення, проблеми, перспективи. Можливості регіонального рівня”.

Пропозиції від учасників тренінгу, які вони надаватимуть протягом двох днів, можуть бути включені до регіональної стратегії контролю над тютюном.