На Херсонщині з 1 серпня відкриють нічні клуби та дитячі табори

29 Липня 2020, 14:04

Фото IPC-Херсон

З першого серпня в Херсонській області мають відкрити заклади харчування, дитячі оздоровчі табори та дозволити працювати нічним клубам після 23 години.

Про це під час брифінгу розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв. 

“Сьогодні під час позачергової Комісії з техногенної та екологічної безпеки ми обговорили ці питання і прийняли рішення про можливість роботи закладів харчування та нічних закладів після 23-ї години. Також йшлося про можливе відкриття державних оздоровчих таборів після відповідного рішення державного санітарного лікаря.

Я хочу подякувати Уряду за те, що кабінет Міністрів дослухався до наших пропозицій. Я надсилав неодноразово листи на ім’я Прем’єр – міністра і тепер новий адаптивний карантин дозволить нам розширити можливості для відпочинку в Херсонській області”, – зазначив Гусєв.

Станом на 29 липня Херсонська область має 224 лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19, що дозволяє їх знаходитись у так званій “зеленій зоні”. 

Згідно з   постановою  Кабміну від 22 липня цього року №641  передбачено встановлення в регіонах або їх окремих адміністративно-територіальних одиницях «зеленого», «жовтого», «помаранчевого» або «червоного» рівня залежно від епідемічної ситуації. Відповідно, для кожної зони встановлено свої карантинні обмеження.