На Херсонщині планують збільшити кількість габаритно-вагових комплексів

10 Липня 2020, 14:09

Фото Нацполіція

Наразі на Херсонщині працює два габаритно-вагові комплекси. Голова ХОДА Юрій Гусєв ратує за збільшення їх кількості до п’яти.

Про це повідомляють у ХОДА.

“Зараз спільно з Укртрансбезпекою ми працюємо над тим, щоб збільшити кількість габаритно-вагових комплексів у Херсонській області хоча би до п’яти. Про це говорили і під час відвідування Президентом України комплексу “Консул”. Я наголошую, якщо ви бачите, що здійснюється рух вантажного транспорту при температурі більше 28 градусів, повідомляйте, будь ласка, в Національну поліцію для відповідного реагування”, – повідомив Юрій Гусєв.

В Нацполіції повідомляють про встановлення  контролю над дотриманням водіями вантажівок температурних обмежень руху.

“На автошляхах області поліція спільно з обласним управлінням Укртрансбезпеки здійснює контроль за дотриманням водіями великовагових транспортних засобів встановлених обмежень руху. Поліцейські проводять з перевізниками профілактичну роботу та інформують водіїв про умови руху на період тимчасових обмежень.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко, поліція звертає увагу на рух вантажівок вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше 7 тонн автомобільними дорогами загального користування за температури повітря вище 28°С. Поліція забезпечує зупинку та направлення таких транспортних засобів на майданчики їх тимчасового відстою”, – йдеться в повідомленні.

Для зручності водіїв великовагового транспорту облаштовані спеціальні майданчики для відстою транспортних засобів. Вони знаходяться на автошляхах: 

М-17 Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, км 38, км 92;

М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, км 498, км 526;

Р-57 Олешки-Гола Пристань-Скадовськ, км 18;

Т-04-03 Мар’янське-Берислав-а/д Р-47, км 9, км 44, км 58, км 98;

Т-08-04 Кам’янка Дніпровська-Велика Лепетиха – Каховка, км 27;

Р-81 Казанка – Снігурівка – Антонівка – / Р-47/, км 138;

Т-22-02 Нова Каховка-Армянськ, км 53;

Т-22-07 /Т-04-03/-Високопілля-Велика Олександрівка-Берислав, км 0, км 33, км 66, км 80;

Нагадаємо, що ремонт дороги поблизу с. Шилова Балка буде перероблено коштом підрядника. Проблема виникла вона через водіїв великовантажного транспорту, які порушують Правила перевезення вантажів.