Кількість інфікованих коронавірусом в Криму наблизилась до тисячі

05 Липня 2020, 14:26

Фото Університет ім Хопкінса

За останню добу на території тимчасово окупованого півострова зафіксовано  44 нові випадки зараження на COVID-19. Цей показник є рекордним за час пандемії для Криму. 

Про це повідомляє самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов на своїй сторінці у Фейсбук. 

“За 4 липня на території Республіки Крим підтверджено 38 нових випадків коронавірусної інфекції. 1 випадок виявлено при зверненні за медичною допомогою, 33 – при проведенні протиепідемічних заходів, 4 – при скринінгу здорових осіб. Всі хворі госпіталізовані, визначено коло контактних осіб, щодо яких проводяться профілактичні заходи”, – повідомив Аксьонов.

Видання Інжир опублікувало інформацію  про ще 6 випадків захворювання в м.Севастополі, що сумарно з цифрами, наведеними Аксьоновим, становить 44  нові випадки заражень за добу.

“Ще 6 нових випадків зараження було зареєстровано в місті Севастополь. Про це повідомила пресслужба так званого уряду міста. Виявлені нові випадки це: жінка з дитиною, які приїхали в Севастополь на відпочинок, севастополець з дружиною, які відвідували родичів в РФ, а по поверненню звернулися за медичною допомогою, і ще двоє людей, які перебували в контактній групі з раніше хворими”, – повідомляє Інжир. 

За даними Університету імені Хопкінса, всього за період епідемії на півострові коронавірус було виявлено у 968 осіб. Аксьонов надає інші цифри – 761 випадок зараження на COVID-19.