Херсонський “музей влади” відтепер працює в режимі онлайн

05 Липня 2020, 13:01

Фото ХОДА

 Музей влади у підземному бункері Херсонської облдержадміністрації відкрили у червні 2020 року. Групи для його відвідування набиратимуться з вересня цього року.
Про це повідомляють у ХОДА.
Частина приміщення, яке під час зведення адміністративної споруди облаштували для укриття на випадок ядерного удару, відтепер виконуватиме інформаційно-просвітницьку функцію.
Відтепер музей також  й працює в режимі онлайн та всі бажаючи мають змогу оглянути  обидві його кімнати, не виходячи з дому. 
Голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв на відкритті музею зазначив, що “ми відриваємо музей самоурядування, який би передавав різні етапи розвитку Херсонської області. Який би знайомив школярів, студентів з тими періодами, які переживала наша область. З тим розвитком та потенціалом, що формував наш регіон”. 
Складно сказати, про які саме “етапи розвитку” мав на увазі пан Гусєв, адже в музеї, згідно з фотографіями на сайті ХОДА, представлено експонати виключно радянської епохи. 
Не вражає новий музей і кількістю та якістю експонатів. В основному це кілька десятків предметів другої половини XX ст., що мали відношення до управлінського апарату в ті часи.
Наприклад, в “херсонському музеї влади” відвідувачам продемонструють робочий стіл секретаріату обкому компартії Херсонської області з апаратами селекторного зв’язку.
Загалом новий заклад можна назвати “Музеєм радянській бюрократичній системі”, а не “Музеєм влади”, адже в експозиції представлено лише обмежений період  історії міста та області.
 Коштував новий заклад бюджету майже 200 тисяч гривень. Саме стільки, за інформацією видання МОСТ,  Херсонський обласний краєзнавчий музей заплатив за поточний ремонт частини нежилих приміщень у цокольному поверсі адміністративної будівлі ХОДА.