Викрито тютюнову плантацію на «покинутій фермі» та 1,5 млн пачок контрафактних цигарок на Херсонщині

03 Червня 2020, 11:54

Фото СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили на Херсонщині контрабандистів, які організували нелегальне виробництво цигарок і постачання їх до Євросоюзу.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

“Співробітники Служби безпеки України викрили на Херсонщині контрабандистів, які організували нелегальне виробництво цигарок і постачання їх до Євросоюзу.

Зловмисники вирощували цілі плантації тютюну на покинутій фермі. Готову сировину переправляли в Одеську і Дніпропетровську області. І вже там щодня виготовляли до 15 тисяч пачок і маркували їх світовими брендами. Потім «товар» через Закарпаття доставляли в Європу”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків одразу у чотирьох областях правоохоронці виявили понад 1,5 мільйона пачок цигарок і майже 15 тонн готового до фасування тютюну.

За попередньою інформацією, щодня зловмисники виготовляли до 15 тисяч пачок цигарок. Готовий товар перевозили на Закарпаття, де його складували для подальшого транспортування в Європу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.