В Україні два нових антирекорди щодо COVID-19

17 Червня 2020, 11:35

На фото Максим Степанов Джерело "Главред"

За 16 червня в Україні 758 осіб захворіло на коронавірусну хворобу COVID-19, а 31 людина померла. Це нові антирекорди для нашої держави. Аби уникати таких високих показників, українці повинні дотримуватися протиепідемічних рекомендацій МОЗ.

Про це повідомляють у ХОДА, посилаючись на Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова.

«Сьогодні в Україні встановлені два нових антирекорди щодо COVID-19. Це щодо кількості нових випадків і щодо кількості людей, які померли за одну добу – 31 людина. Звертаюся до вас, шановні українці, COVID-19 – це не іграшки. Не ставтеся до нього легковажно, дотримуйтеся правил та рекомендацій МОЗ. Користуйтеся масками, користуйтеся антисептиками, дотримуйтеся соціальної дистанції. Ви бачите статистику МОЗ і останній тиждень вона дуже сумна», – наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, деякі українці сприйняли послаблення карантину за його повне скасування. Тому очільник відомства підкреслив, що у випадку погіршення ситуації із COVID-19 карантинні заходи можуть посилити.

Що стосується Херсонщини, то наразі в області 183 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
?174 людини побороли недуг;
? 6 – інфіковані на COVID-19;
? 3 – померли.

Нагадаємо, що 13 червня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибула громадянка Російської Федерації, яка мала намір потрапити на територію тимчасово окупованого Криму.