В обласній адміністрації обіцяють за 2 роки відремонтувати дорогу до Асканії-Нової

06 Червня 2020, 10:18

Фото ХОДА

Дорога до  херсонського заповідника, який кожний рік відвідують тисячі туристів, вже декілька років залишається великою проблемою нашої області. Це сталось через потребу у великому обсязі фінансування, якого потребує проведення поточних середніх та капітальних ремонтів.

По це повідомляють у ХОДА.

“Пошук коштів на вкрай необхідний ремонт почався з минулого року. За цей час Херсонська обласна державна адміністрація та Служба автомобільних доріг у Херсонській області провели десятки нарад і робочих зустрічей з Міністерством інфраструктури України та Укравтодором. І це дало свої плоди – спільними зусиллями ми можемо відремонтувати дорогу приблизно за 2 роки.

Тепер Служба автомобільних доріг у Херсонській області оголосила тендер на розробку проєктно-кошторисної документації на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-47 – під’їзд до заповідника Асканія-Нова на ділянці км 0+000 – 22+300. Це є першим кроком для початку робіт на дорозі, які, за наявністю залишкових коштів, можуть початися вже в цьому році”, – йдеться в повідомленні.

“Ми розуміємо, що ремонт такої великої ділянки потребує значного фінансування, а туристи мають отримати безпечні та комфортні умови під час проїзду вже зараз, тому з наступного тижня на об’єкті Р-47 – під’їзд до заповідника Асканія-Нова почнуться роботи з експлуатаційного утримання та поточний дрібний ремонт”, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації Сергій Козирь.

Також почалися роботи з експлуатаційного утримання та поточний дрібний ремонт дороги О221801 /М-17/ – Чаплинка – Асканія-Нова, що зробить дорогу до заповідника проїзною, значно зменшить кількість ділянок з підвищеним рівнем аварійності та забезпечить більш комфортний під’їзд.

Як повідомлялося раніше, в Україні планують відремонтувати всі дороги місцевого значення до 2024 року.