В ХОДА прокоментували відмову в акредитації журналістам на зустріч з Зеленським

27 Червня 2020, 16:49

В Херсонській обласній державній адміністрації пояснили, чому акредитацію на зустріч з Володимиром Зеленським під час його візиту на Херсонщину пройшли не всі бажаючі представники ЗМІ. 

Про це повідомляється на сторінці ХОДА в Фейсбуці. 

“Ми були вимушені сфокусуватись на медіаканалах, які мають більше поширення та охоплюють більшу аудиторію. Було зроблено акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка має бути фахово висвітлена із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики.

Через це представники ЗМІ, які не мають акредитації, та, відповідно, редакційного завдання, а також блогери не були запрошені.

У заході взяли участь основні національні та регіональні представники засобів масової інформації, такі як: UA:Херсон, ТРК «Твій плюс», ТРК «Херсон плюс», ТРК «ВТВ плюс» та газета «Новий день», – йдеться в повідомленні. 

Херсонських журналістів обурило таке відношення влади до освітлення візиту президента.

Також журналісти вказали на те, що працівники ХОДА не знайомі з чинним законодавством, за яким редакційне завдання для ведення професійної діяльності не потрібне. 

Також сумніви викликає і те, що запрошені ЗМІ мають більшу аудиторію, ніж проігноровані. Наприклад, сюжет телеканалу «ВТВ-Плюс» за добу набрав аж 93 перегляди в YouTube.

Сюжет їхніх колег з телеканалу «Херсон плюс» має 134 перегляди сюжету про візиту президента України на Херсонщину.

Нагадаємо, що в Херсоні журналісти, що не були акредитовані на зустріч з Володимиром Зеленським, почали страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують пусті сторінки, а мережею ширяться негативні відгуки щодо візиту президента.