В Херсоні журналістський “бунт” через приїзд президента

26 Червня 2020, 10:13

В Херсоні журналісти, що не були акредитовані на зустріч з Володимиром Зеленським, почали страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують пусті сторінки, а мережею ширяться негативні відгуки щодо візиту президента. 

Зокрема, журналістка Тетяна Дергачева пропонує замість фото в своїх матеріалах візуалізовувати приїзд Зеленського чорним екраном.

Видання МОСТ, в свою чергу, зранку опублікувало кілька порожніх матеріалів щодо перебування гаранта на Херсонщині.

“Мене та ще як мінімум трьох колег не акредитували на заходи, пов‘язані із візитом президента”, – зазначив у себе на сторінці Фейсбук його редактор Сергій Нікітенко. 

 

Те ж саме на своїй сторінці у Фейсбук зробив журналіст Олег Батурін.

До “бунту” долучилось видання НоваМедія та його редактор Тарас Бузак. 

Відеозвернення до очільників ХОДА записала журналістка Євгенія Вірлич. 

“Жодної офіційної інформації, жодних запрошень журналістів – принаймні до сьогоднішнього ранку, але вибілювання бордюрів, прибирання, підготовка певних локацій із чітким меседжем “тут буде президент”, – зазначила вона.

https://www.facebook.com/eugenia.virlich/videos/3125950390804527/

Після того, як представники  деяких  херсонських інтернет-видань заявили про бажання влаштувати пікети в місцях, що відвідає президент, за непідтверженою інформацією, в ХОДА дозволили акредитувати всіх бажаючих, та на цю годину акредитація так і не розпочалась.

Під час візиту на Херсонщину президент має відвідати Херсонський морський порт, ваговий термінал на пункті габаритно-вагового контролю “Консул” та стадіон кахоської футбольної команди “Енергія”.

Редакція “IPC-Херсон” поділяє обурення колег та сподівається, що надалі візити перших осіб в Херсонську область будуть прозорими та доступними для представників ЗМІ.