В Бериславській лікарні відмовляються госпіталізовувати людей через брак пробірок для тестів на коронавірус

11 Червня 2020, 12:54

В Бериславській районній клінічній лікарні, яка визнана однією з семи лікарень на Херсонщині, що приймають хворих на коронавірус, немає пробірок для забору крові на ІФА-тестування. Через це лікарня не може приймати хворих, які звертаються за госпіталізацією.

До сімейного лікаря поліклініки при Бериславській РКЛ звернулася мешканка Нововоронцовського району, родичка якої вже кілька днів скаржиться на великий тиск – 180/120. Місцевий фельдшер попередньо підозрює гіпертонічний криз. Сімейна лікарка Марина Бородай зауважила, що з таким тиском необхідна госпіталізація, проте, за її словами, наразі у лікарні немає можливості госпіталізувати хвору.

«Згідно з останнім розпорядженням Департаменту охорони здоров’я Херсонської області, пацієнти, які потребують планової госпіталізації, мають тестуватися ІФА-тестами. Проте, як мені повідомили в інфекційному відділенні, наразі в лікарні немає пробірок, які збирають кров, щоб відправити її на тестування», – пояснює Марина Бородай і радить викликати швидку, проте не дає гарантії, що швидка допомога забере хвору на госпіталізацію.

В інфекційному відділенні Бериславської лікарні ситуацію відмовилися коментувати на відріз.

Наразі в Бериславському районі не зафіксовано жодного випадку інфікування COVID-19.  Про брак систем тестування на коронавірус в Херсонській області влада також не повідомляла.

ОНОВЛЕНО!!! За інформацією першого заступника голови Бериславської РДА  Євгена Алхімова, жінку госпіталізували о 14:50. За словами Алхімова, сталося прикре непорозуміння та обставини відмови в госпіталізації зараз встановлюються.