США сподівається на допомогу штучного інтелекту у боротьбі з COVID-19

06 Червня 2020, 11:01

Фото Andrew Theodorakis / Getty Images

США опублікували результати десятків тисяч досліджень про коронавірус, які дозволять фахівцям з різних країн за допомогою штучного інтелекту прискорити темпи розробки способів лікування COVID-19.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

“У базі даних міститься інформація про більш ніж 29 тисяч наукових досліджень про коронавіруси нового типу, в тому числі 13 тисяч повних текстів статей. За словами генерального директора Інституту штучного інтелекту імені Аллена доктора Орена Етционі, партнери будуть поповнювати базу даних і продовжувати створювати нові технології штучного інтелекту для розширення доступу до нових результатів наукових досліджень.

«Одне з безпосередніх, найдієвіших застосувань штучного інтелекту — допомога вченим, експериментаторам і технологам, які прагнуть знайти конкретну інформацію у морі наукової літератури для прискорення темпів їх роботи», — сказав Етционі у своїй заяві.

У це партнерство входять Інститут ім. Аллена, Ініціатива Чан Цукерберг, Центр безпеки та нових технологій Джорджтаунського університету, корпорація Майкрософт і Національна медична бібліотека США при Національних інститутах охорони здоров’я.

Науково-дослідницька діяльність в США ведеться у дусі прозорості, взаємності, відкритості та співпраці. Дотримання цих принципів необхідне для вирішення найнагальніших світових проблем, в тому числі для створення ліків проти коронавірусу.