Що треба знати про додаток “Дій вдома”?

29 Червня 2020, 12:42

Після відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) через адміністративну межу з АР Крим умовою в’їзду на підконтрольну українській владі територію є обов’язкова самоізоляція протягом 14 днів за допомогою мобільного додатку «Дій вдома». Інакше в пропуску через адмінмежу можуть відмовити.

Про це повідомляють у Представництві президента України в АРК. 

Встановлення «Дій вдома» обов’язково перевіряється для осіб від 14 років, для решти – за наявності. При цьому, якщо ви їдете разом двоє (чи більше) людей, наприклад, чоловік і дружина, додаток «Дій вдома» доведеться встановлювати кожному окремо.
Додаток можна встановити, відсканувавши QR-код на інформаційних плакатах в зонах проходження паспортного контролю на КПВВ, однак ми радимо підготуватися заздалегідь та скачати додаток на телефон до подорожі, а вже провести його активацію виключно при перетині КПВВ.
? Якщо ви не встигли цього зробити – не хвилюйтеся, шукайте на КПВВ безкоштовну мережу Wi-Fi “UkraineLovesYou”.
Додаток «Дій вдома» можна скачати за посиланням для користувачів:
? Для початку роботи з додатком «Дій вдома» необхідно ввести український номер мобільного телефону, який буде активним наступні 14 днів. На номер надійде СМС з кодом, який необхідно внести для реєстрації в додатку.
Складніше буде, якщо при перетині ви маєте лише іноземний номер телефону, тоді ви маєте:
– надати паспорт;
– показати у своєму телефоні, що наразі встановлена закордонна sim-карта (у налаштуваннях телефону);
показати екран свого телефону із активним застосунком «Дій Вдома», де має відображатись поле для вводу номеру телефону та назва «Вхід»;
– повідомити свій український номер телефону, який буде активним наступні 14 днів та використовуватиметься для «Дій Вдома» та адресу самоізоляції для фіксації в інформаційній системі Державної прикордонної служби.
Після встановлення додатку потрібно дозволити додатку відправляти push-повідомлення і заповнити дані про локації місця ізоляції.