Рахунки Суспільного мовника розблоковані. Херсонська філія продовжує роботу

03 Червня 2020, 12:15

Фото IPC-Херсон

Від сьогодні, 3 червня, Суспільний мовник може вільно користуватися коштами з комерційних рахунків, на які 18.02.2020 наклав арешт відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України задля примусового стягнення з ПАТ «НСТУ» на користь АТ «Євроньюз» боргу в розмірі 10,5 млн євро.

Про це повідомляє UA:Суспільне. 

“У вівторок, 2 червня, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України знімає арешт із рахунків ПАТ «НСТУ».

Тож ПАТ «НСТУ» розпочинає погашення боргу з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії, і планує завершити виплати «Євроньюз» до кінця місяця.

Зазначимо, Суспільний мовник отримав борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність 2017 року.

Ще 2015 року Рахункова палата у своєму рішенні зазначала про потребу погашення Кабінетом Міністрів України фінансових зобов’язань НТКУ перед АТ «Євроньюз» задля уникнення банкрутства майбутнього новоствореного ПАТ «НСТУ». Проте відповідної реакції уряду на це рішення не було”, – йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, що арешт міг призвести  до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблоковано було  можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА), усіх регіональних каналів Суспільного, діджитал-платформ та трьох каналів радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура).