Гусєв звернув увагу на децентралізацію в Новотроїцькому районі лише після перекриття траси

23 Червня 2020, 11:11

Фото Трудова Слава

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв відреагував на акцію перекриття траси мешканцями Новотроїцького району. За його словами, ним буде створено робочу групу для  вивчення цієї ситуації . 

Про це Гусєв повідомив під час брифінгу в ХОДА.

“Минулого тижня відбулось перекриття дороги в Новотроїцькому районі, де мешканці окремих населених пунктів вимагали створення чотирьох громад. За моїм дорученням було створено робочу групу для вивчення цього питання. Я очікую доповідь голови цієї групи Дмитра Бутрія, за результатами якої ми будемо приймати рішення щодо звернення до Кабінету міністрів з тими чи іншими пропозиціями щодо ефективного завершення реформи децентралізації в Новотроїцькому районі Херсонської області”, — заявив Гусєв.


Нагадаємо, що за затвердженим Урядом перспективним планом Новотроїцький район має бути об’єднано в одну громаду. Проте, водночас жителі віддалених сіл не поспішають  приєднуватися до Новотроїцького та бажають створити свої окремі ОТГ. 

19 червня мешканці сіл району перекрили трасу з вимогою дати їм змогу об’єднатись в  4 громади. Про це повідомляла “Трудова Слава”.

“Люди перекрили жваву міжобласну трасу, але пропускали швидку допомогу, авто газової служби, пасажирський транспорт. На камеру телеканалу “2+2” вони висловлювали свою незгоду з прийнятим із подачі губернатора та нардепа рішенням Кабміну про одну ОТГ. І переконливо аргументували свою незгоду: “Ми хочемо, аби не лише селище Новотроїцьке, а й віддалені від нього села розвивалися. Це можливо лише за існування чотирьох громад, які пропорційно поділять район та зроблять доступними послуги для всіх його мешканців.”

На думку експертів, зокрема журналіста Тараса Бузака, система “один район — одна громада” не відповідає принципам децентралізації. Такий поділ, за словами пана Тараса, є вигідним для великих землевласників, але аж ніяк не для пересічних селян Новотроїцького району.