“Парад перемоги” 24 червня в Криму проведе лише Керч

16 Червня 2020, 12:47

Фото Reuters

Самопроголошений голова Криму, Сергій Аксьонов, на своїй сторінці в Facebook, повідомив про рішення скасувати святкові заходи до 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі на тимчасово окупованому півострові. “Парад перемоги” 24 червня відбудеться лише в Керчі. 

“Задля захисту життя і здоров’я громадян, відповідно до Указу Президента Російської Федерації “Про проведення військових парадів і артилерійського салюту в ознаменування 75-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і Параду Перемоги 24 червня 1945 г.” і за погодженням з федеральними органами державної влади мною прийнято важливе рішення про те, що 24 червня Парад Перемоги відбудеться тільки в місті-герої Керчі”, – йдеться в повідомленні зі сторінки Аксьонова.

Своїм рішенням Аксьонов скасував св’яткові дійства в Севастополі та Сімферополі. 

Окрім того, як повідомляє Deutsche Welle, від парадів 24 червня відмовилися в Ярославлі, Пскові, Саранську, Оренбурзі, Нижньому Тагілі, Петропавловську-Камчатському.

Причиною цих змін стала ситуація з розповсюдженням COVID-19 в РФ. За даними Університету ім. Джона Хопкінса, в Росії зафіксовано 545 тисяч випадків захворювання на коронавірус, що дозволяє цій країні знаходитись на третьому місці в світовому рейтингу після США та Бразилії.