Незадоволених Зеленським вперше стало більше, ніж задоволених

30 Червня 2020, 07:33

Фото УКраїнська Правда

38% опитаних в червні українців схвалюють дії і заяви президента Володимира Зеленського, тоді як 45% – не схвалюють.

Про це повідомляють у КМІСі.

“Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% відповіли, що схвалюють дії та заяви президента Зеленського (в травні – 47%); 45% – не схвалюють (в травні – 37%). Різниця між часткою тих, хто схвалює дії та заяви президента, та часткою тих, хто не схвалює, вперше за останній рік стала від’ємною і становила мінус 7 відсоткових пунктів.

23% опитаних в червні схвалюють дії Кабінету міністрів (24% в травні); 59% – не схвалюють (61% в травні). Баланс оцінок є від’ємним і становить мінус 36 відсоткових пунктів. В порівнянні з травнем баланс оцінок дії уряду майже не змінився.

21% українців схвалюють дії Верховної Ради (22% в травні); 62% – не схвалюють (65% в травні). Баланс оцінок є від’ємним і становить мінус 41 відсоткових пунктів.

Учасникам дослідження було поставлено питання про те, чи розслідування карних справ проти Петра Порошенко є покаранням за порушення закону Порошенком і боротьбою за справедливість, або ж є політичним переслідуванням Порошенка чинною владою. 51% українців обрали перший варіант, 30% – другий, 19% сказали, що їм важко відповісти на це питання”, – йдеться в повідомлені.