Не зважаючи на пандемію, в Сімферополі відбувся військовий парад

25 Червня 2020, 10:39

Самопроголошена  влада тимчасово окупованого Криму, не зважаючи на епідеміологічну ситуацію на піострові, все ж вирішила провести 24 червня військовий парад, присвячений закінченню Другої світової війни в Європі. 

Як повідомляє Інжир, більшість глядачів дійства нехтувало дотриманням соціальної дистанції та не використовувало засобів індивідуального захисту від вірусу. 

Фото: Інжир

“Більшість глядачів без масок або спустили їх на підборіддя. Обмежень за кількістю людей немає, тому ніякої соціальної дистанції не дотримуються. Всі стоять дуже щільно один до одного”, – повідомляє Інжир.

Самопроголошений голова Криму Аксьонов власним прикладом надихав відвідувачів параду не дотримуватися карантинних норм та дозволяв собі спілкуватися з ветеранами Другої світової без захисної маски. 

У Представництві Президента України в АРК засудили проведення параду та наголосили, що будь-які масові дійства не є прийнятними за умов пандемії COVID-19. 

“Військовий парад на території тимчасово окупованого Криму під час пандемії є черговим злочином Російської Федерації проти населення Криму. Такі дії є однією зі складових послідовної російської політики по викривленню історичної правди про Другу світову війну та покриття злочинів радянської влади під час депортації кримськотатарського народу, вірмен, болгар та греків у травні 1944 року, виправдання окупації півострова в 2014 році, розпалювання ворожнечі та сучасну пропаганду війни і перетворенню Криму у військову базу”, – прокоментувала парад в Криму заступниця Представництва Президента в АР Крим Таміла Ташева. 

Нагадаємо, що самопроголошений голова тимчасово окупованого півострову “змінив своє рішення” та після “довгих консультацій” вирішив все ж таки влаштувати “Парад перемоги” в Сімферополі.