На Херсонщині відкрили центр для дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах

03 Червня 2020, 11:06

Фото ХОДА

Перший в Україні сімейний центр надання інтегрованих послуг «Другий шанс» у Калинівці Зеленопідської ОТГ відсьогодні прийматиме дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це повідомляють у ХОДА.

“Реалізовано проєкт за підтримки обласної влади, лідерства Зеленопідської громади, а також благодійного фонду «Мій Дім».

Ця нова локація організації сімейного дозвілля працюватиме за двома напрямами:
-впевнений старт для мам і дітей віком до 3-х років;
-денне перебування дітей віком від 4 до 18 років,” – йдеться в повідомленні.

В ХОДА наголошують, що місцеве населення конче потребую подібного закладу. В підтвердження приводять слова Лілії Домніної, яка проживає в цьому селі та виховує шістьох діток. Тут вони гратимуться, займатимуться з логопедами й психологами. Жінка переконана, що для багатьох місцевих жителів відкриття центру надання інтегрованих послуг «Другий шанс» значно допоможе у вихованні дітей.

На відкриті центру був присутній Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. За його словами, цей пілотний проєкт вподальшому стане моделлю для впровадження на всеукраїнському рівні. Адже процес реформування системи догляду за дітьми має в пріоритеті сімейне виховання замість дитячих будинків та інтернатів.

Більше про фінансування та роботу центру кореспондентам IPC-Херсон дізнатися не вдалось, адже відкриття відбулось у закритому режимі без представників ЗМІ.