МЗС України координує підготовку до спрощеного візового режиму з Канадою

04 Червня 2020, 13:30

Фото Укрінформ

Глава МЗС Дмитро Кулеба очікує вже найближчим часом направлення канадської оціночної місії, яка визначить рівень відповідності України критеріям включення до списку країн, громадяни яких мають право в’їзду у спрощеному порядку на територію Канади. Вона також визначить подальші необхідні кроки. 

Про це інформують у  Міністерстві закордонних справ України.

“Ми прагнемо створювати дедалі більше можливостей вільного пересування світом для українських громадян. МЗС бере на себе координацію з українського боку процесу підготовки до спрощеного візового режиму з Канадою”, – зауважив міністр.

Фото МЗС

3-го червня Дмитро Кулеба провів зустріч із пані Послом Канади в Україні Ларисою Галадзою. На ній сторони обговорили питання двостороннього порядку денного та взаємодії у міжнародних організаціях. Дмитро Кулеба окремо наголосив на важливості нарощування інтенсифікації торгівлі та інвестицій між двома країнами, чому сприятиме розширення дії українсько-канадської Угоди про вільну торгівлю на сферу послуг та інвестицій.

Рішення щодо включення до списку країн, громадяни яких мають право спрощеного в’їзду на територію Канади, ухвалюється на основі відповідності країни близько 40 умовам, які розподіляються за семи основними напрямами: соціо-економічні умови, міграційні питання, відповідність документів для подорожей, міркування безпеки подорожей, управління кордонами, дотримання прав людини, міркування двосторонніх відносин. На сьогодні лібералізований візовий режим з Канадою мають громадяни 27 країн та громадяни країн ЄС.