МОЗ розгортає лікарні другої хвилі. Коронавірус ставить в Україні нові рекорди

24 Червня 2020, 10:53

Фото ХОДА

24 червня в Україні зафіксований новий антирекорд щодо захворюваності на коронавірус – 940 нових випадків за добу. Щоб забезпечити медичною допомогою усіх людей, які потребують госпіталізації, МОЗ почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі.  

Про це повідомляють у МОЗ.

«Ми вже працюємо над розгортанням лікарень другої хвилі, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Тобто ми уже усвідомлюємо, що в деяких областях, з таким відношенням людей до наших рекомендацій, іде зростання кількості пацієнтів, яких госпіталізують і які потрапляють в лікарні – а в лікарні забирають лише людей із важким перебігом хвороби – тобто це не безсимптомний перебіг. Тому нам треба розгортати другу хвилю” , – наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, уже другий тиждень поспіль в Україні іде зростання кількості нових випадків COVID-19. При цьому збільшилася кількість людей, у яких виявили пневмонію. За минулу добу – це 958 осіб.

За останню добу на Херсонщині  проведено 190 ПЛР-досліджень та 459 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу. Жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у Херсонській області не зафіксовано.
Тож наразі в області 188 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
?175 людей побороли недуг;
? 10- інфіковані на COVID-19;
? 3 – померли.