МОЗ може знову посилити карантин

04 Червня 2020, 11:19

Фото РБК-Україна

За добу в Україні було зафіксовано 588 нових випадків захворювання на COVID-19. Це новий антирекорд, який пов’язаний із тим, що українці нехтують протиепідемічними рекомендаціями МОЗ. Якщо ситуація буде погіршуватися, Міністерство рекомендуватиме посилення карантину. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу, повідомляє МОЗ. 

“Сьогодні в нас рекорд за кількістю людей, які одужали – це 602 особи, але з іншого боку – антирекорд, оскільки маємо 588 нових випадків COVID-19. Ще раз хочу звернутися до всіх українців: пом’якшення карантину чітко регламентує протиепідемічні заходи. Це користування засобами індивідуального захисту, масками, респіраторами, антисептиками, дотримання соціальної дистанції, тощо. Всі ці заходи розроблені провідними фахівцями нашої країни. Якщо не дотримуватися цих рекомендацій, можемо отримати зростання кількості захворівших і, як наслідок, МОЗ буде рекомендувати введення додаткових заходів”, – підкреслив Максим Степанов.

Станом на 4 червня в Україні підтверджено 25 411 випадків COVID-19, з них 11 042 одужали, 747 померли.

Щодо Херсонщини, то жодного нового лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 за добу  не зафіксовано.

Тож наразі в області 179 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
? 161 людина одужала;
? 15 – інфіковані COVID-19;
? 3 – померли.

Нагадаємо, що вМіністерстві охорони здоров’я України назвали критерії, наявність яких передбачає можливість послаблення карантинних заходів.