Мангер, використовуючи посаду, міг впливати на перебіг розслідування у справі Гандзюк – ТСК

17 Червня 2020, 12:40

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України знайшла ряд недоліків у розслідуванні правоохоронцями справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це сьогодні на засіданні парламенту заявив голова ТСК, Народний депутат України Ігор Васильєв.

“За результатами роботи слідчої комісії у справі про напад на Катерину Гандзюк виявлено ряд недоліків у ході розслідування. Розслідування цього нападу після певних успіхів фактично зупинилося, у квітні 2020-го, після ліквідації спецдепартаменту ГПУ відповідно, за процесуальний нагляд за справами нападів на активістів та звільнення заступника генпрокурора Трепака, який заявив про політичний тиск. Підозрюваного Мангера не було відсторонено від посади, обраний запобіжний захід на той час було не змінено. Це створювало ризики використання Мангером своєї посади у власних інтересах та створення перешкод.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Ігоря Павловського перебуває на розгляді в Приморському суді. За 10 місяців не було жодного з 13 призначених судових засідань з вини обвинуваченого та працівників слідчого ізолятора, де утримується Павловський”, – зазначив Васильєв.

За словами Голови ТСК, перелічені факти вказують на небажання сторони обвинувачення вживати активних заходів щодо притягнення Павловського до кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, що на виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 16 червня 2020 року, співробітниками Служби безпеки України близько 7 ранку затримано підозрюваного у замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.