Мангер не з’явився до суду, мотивуючи це хворобою

15 Червня 2020, 11:00

Фото Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер не з’явився на засідання Печерського районного суду Києва у справі зміни йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного з зали суду. 

За його словами, сторона обвинувачення наполягатиме на приводі Мангера до суду.

“Сьогодні (15 червня – ред.) будемо просити суд надати нам дозвіл на затримання підозрюваного Мангера з метою його приводу до Печерського суду”, – повідомив прокурор Андрій Сенюк.

Адвокат Владислава Мангера на своїй сторінці у Facebook повідомив, що вночі люди, що представилися співробітниками прокуратури, намагалися зустрітися з головою Херсонської обласної ради. 

Оскільки, за словами адвоката Дмитра Ільченка, Мангер знаходиться в реанімаційному відділені херсонського кардіодиспансеру,  медики завадили цій зустрічі.

“О 21 годині приїхав прокурор і заявив, що він приїхав здійснювати “слідчі дії”. Слідчі дії було озвучено як “огляд”. Разом з прокурором прибули двоє людей міцної статури, які заявили, що вони “експерти” і спробували застосувати силу до співробітників лікарні.

Зараз прокурор, “експерти” і незрозумілі працівники поліції не в формі стоять в коридорі і обговорюють, як їм виконати наказ – доставити Мангера в суд, – повідомляє Ільченко.

У свою чергу, активісти руху “Хто замовив Катю Гандзюк?” заявляють, що вночі до Мангера разом з прокурором мали навідатись медичні експерти, щоб підтвердити чи спростувати діагноз.

На фото медична довідка Владислава Мангера

“Отже, Мангер не в суді.
Вчора вночі до нього не пустили співробітників прокуратури, які привезли з Одеси незалежного експерта для перевірки реального стану здоров‘я голови Обласної Ради. Чому Мангер боїться лікарів, які не залежать від нього – питання риторичне”, – йдеться у повідомленні на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Активісти вважають, що Мангер симулює хворобу, щоб не з’являтися до суду. Головним лікарем Херсонського кардіодиспансеру, де наразі знаходиться підозрюваний у справі Гандзюк, є Олег Мазуряк, котрий минулого року отримав звання Почесного громадянина Херсона з рук того ж таки Мангера.