Інформацію про відсутність пробірок для тестів на COVID-19 в Бериславській лікарні перевірять

12 Червня 2020, 15:33

На фото Бериславська лікарня

Під час онлайн-брифінгу заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадим Чабан заявив, що інформацію про брак пробірок для тестів на коронавірус в Бериславській районній лікарні буде перевірено.

“Я сподіваюсь, що це лише інформація, яка підлягає перевірці”, – заявив Чабан.

Справа набула резонансу, після того, як до редакції IPC-Херсон звернулася мешканка Нововоронцовського району, родичка якої вже кілька днів скаржиться на великий тиск – 180/120. Місцевий фельдшер попередньо підозрює гіпертонічний криз. За словами жінки, в госпіталізації її родички їй було відмовлено через відсутність в лікарні пробірок для тестів на COVID-19.

Телефонну розмову з працівниками інфекційного відділення лікарні жінка записала на телефон та надала редакції.

Після публікації матеріалу в соцмережах з’явилась інформація про нібито недостовірність викладеної в матеріалі IPC-Херсон інформації.

Надаємо повний текст аудіозапису, щоб уникнути звинувачень у необ’єктивності викладеної інформації. (Прим. – “ЖІН.” – жінка, що до нас звернулась; “ІНФ.” – інфекційне відділення).

ІНФ. – Доброго дня, це інфекція.

ЖІН. – Мені щойно наш сімейний лікар сказав, що в інфекційному відділені немає ПЛР-тестів, тому лікарня не може прийняти важкохвору жінку. Це правда?

ІНФ. – А чому ви телефонуєте? Вам же сказав доктор! Чому Ви передзвонюєте та уточнюєте? Раз Вам доктор так сказав, значить так воно і є…

ЖІН. – Так це правда, що в лікарні немає тестів на сьогодні?

ІНФ.- Я не буду відповідати на це питання, бо я не знаю з якою метою ви питаєте!

ЖІН. – Я просто хочу госпіталізувати людину, бо людині погано. Я хочу дізнатися, чому?

ІНФ. – Ну вам же пояснив сімейний доктор!

ЖІН.- Так що тепер, помирати!?

ІНФ. – (Кидає слухавку).

Жінку все ж таки було госпіталізовано. Зараз її стан стабілізувався.

Вадим Чабан на брифінгу зазначив, що відповідальність за наявність пробірок для тестів на COVID-19 лежить на керівниках районних лікарень.

“Вони є комунальними неприбутковими підприємствами та мають фінансовий ресурс та право використовувати ці гроші. Вони зобов’язані забезпечити лікарні належними медикаментами та іншим обладнанням за ці кошти”, – зазначив Чабан.