Херсонська ОДА зайняла 17 місце в рейтингу за виконанням заходів з боротьби проти COVID-19

18 Червня 2020, 12:32

Кабінет Міністрів України здійснив перевірку обласних державних адміністрацій на предмет виконання рішень Уряду та Прем’єр-міністра України щодо запобігання поширенню на території України COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

За результатами перевірки на основі сумарної оцінки виконання доручень Уряду та Прем’єр-міністра було складено рейтинг облдержадміністрацій. Всі області оцінювалися за п’ятибальною шкалою по семи показниках.

Херсонська обласна державна адміністрація зайняла в цьому рейтингу 17 місце з 24 можливих. Гірше  доручення Уряду та Прем’єр-міністра виконують лише в Рівненській, Миколаївській, Чернігівській, Волинській, Тернопільській, Запорізькій та Львівській областях.

Серед лідерів у рейтингу Луганська, Хмельницька, Харківська, Дніпропетровська та Київська області.

Моніторинг здійснювався щодо виконання таких рішень Уряду:

– дотримання режиму в’їзду-виїзду з областей;

– ситуація з забезпеченням обсервації;

– ситуація в лікарнях стосовно виплат зарплат;

– соціальний захист під час карантину.

Також здійснюється моніторинг виконання таких рішень Прем’єр-міністра: 

– відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з рішенням Державної комісії та регіональних комісій ТЕБ та НС;

– організація та проведення дезінфекційних заходів в регіонах;

– забезпечення ПЛР тестування населення на коронавірус.

Нагадаємо, що в Бериславській районній клінічній лікарні, яка визнана однією з семи лікарень на Херсонщині, що приймають хворих на коронавірус, немає пробірок для забору крові на ІФА-тестування. Через це лікарня не може приймати хворих, які звертаються за госпіталізацією.