Херсонська обласна організація НЦЖУ підтримала неакредитованих на зустріч з президентом колег

28 Червня 2020, 10:39

Херсонська обласна організація союзу журналістів України висловила своє обурення вибірковості акредитації представників ЗМІ під час візиту Володимира Зеленського до нашого регіону. 

Про це НЦЖУ повідомила на своїй сторінці у Фейсбук. 

“Якщо ми прагнемо до такого суспільства, то у ньому влада має забезпечувати умови для прозорості своєї діяльності, а не штучно обмежувати свободу професійної діяльності журналістів, застосовувати вибірковість, брати на себе право визначати хто з газетярів чи представників електронних ЗМІ більш професійний чи високорейтинговий, прикриваючись карантинними обмеженнями. Нехай це роблять глядачі та читачі.
Застосовані владою обмеження для журналістів щодо висвітлення перебування в області Президента України, поділ на лояльних і незручних, кращих і гірших не додає авторитету ні нашому гарантові Конституції, ні місцевим чиновникам.
Висловлюємо сподівання, що дана подія, яка обурила і водночас згуртувала журналістську спільноту у відстоюванні права на професію, стане нагодою керівництву області переосмислити і усвідомити важливість журналістів і всієї медіасфери для подальшої демократизації суспільства”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що вХерсоні журналісти, що не були акредитовані на зустріч з Володимиром Зеленським, почали страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують пусті сторінки, а мережею ширяться негативні відгуки щодо візиту президента.